EPSOM SOL – pojem razvajanja!

grenka sol, epsom sol

OK, razumemo, da je vreme vedno lepše in da se mnogi ob močnejših sončnih žarkih raje odpravite v naravo, kot a bi si privoščili sproščujočo vročo kopel.. kar je tudi v redu..AMPAK, veste kaj?? Zakaj ne bi telesa (in duha.. in morebiti celo vašega partnerja/partnerko) razvajali še s kakšno sprostitveno kopeljo? In to s soljo! Hah, pa smo vas, kajne? Mislite, da je šala… PA NI! NE šalimo se – resno mislimo! V mislih imamo: EPSOM SOL!

Mogoče je ta članek bolj za ženske, kot za moške.. ampak veste kaj? ČE boste to prebrali moški in presenetili vašo boljšo polovico… potem STE ZMAGALI in vam bomo ženske nekaj časa dale mir z zahtevami po razvajanju, pozornosti in nežnosti.. oboji zmagamo, ne?

Malo za šalo, malo za res.. poznate EPSOM SOL?

Tisti, ki se redno namakate v kopeli, jo verjetno poznate. Tisti, ki radi kuhate »z naravo« in zdravo, jo tudi verjetno poznate.. Tisti, ki boste to šele začeli prakticirati, pa kar berite naprej…

Epsom sol ali epsomska sol ali grenka sol ali magnezijev sulfat – vse to je več poimenovanj za naravni mineral, ki nosi ime po pokrajini, kjer so ga odkrili (v Angliji v pokrajini Epsom. Izvirno, ne?). Kemično gledano je epsom sol magnezijev sulfat s formulo MgSO4. Vsebuje približno 10% magnezija in 13% žvepla.

Eni jo dodajajo h kopeli (še posebej se priporoča v primeru utrujenih in ožuljenih nog, če ste sladkorni bolni, imate bolečine v hrbtenici, krče v mišicah) drugi v lonec, spet tretji jo dodajajo pridelkom na vrtu (paradižnikom, paprikam, vrtnicam- s tem naredijo več cvetov in plodov, rastline so bolj zelene, pridelek je večji).

Naj bo to kopel ali obrok – samo NAJ BO!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja