ESTROGEN – za ženske in moške

hormoni

Spet je čas za ŽENSKE (in malo tudi za moške)!

Nekaj zapisov nazaj je bilo govora o tegobah, s katerimi se srečujemo samo ženske.. seveda imam v mislih tiste tegobe, ki jih prinaša (močnejša) menstruacija. Zapis je bil na temo krvi in (pomanjkanja) železa- če ste članek punce zamudile, ga najdete na tej povezavi. Branje priporočamo tudi moškim.

Danes bo govora o ESTROGENU. Poznana stvar, ki jo pogosto preklinjamo, ker zna našemu telesu kar precej ponagajati. In NE – estrogena NIMAMO SAMO ŽENSKE, pač pa ga imate tudi moški!

Na kratko o estrogenu:

V našem telesu ima več kot 400 funkcij. Med drugim skrbi za razvoj spolnih značilnosti, vpliva na zalogo maščob, zmanjšuje delovanje ščitnice, stimulira rast tkiva dojk, ohranja nivo kolagena v koži in še bi lahko naštevali.  Skupino estrogenov tvorijo estron, estradiol in estriol. Vsak ima svojo vlogo.

Težave nastanejo takrat, ko se poruši hormonsko ravnovesje. To je (še posebej v ženskem telesu) v 21. Stoletju resnično na udaru – zaradi vse hitrejšega tempa življenja, slabega prehranjevanja, stresa in tudi onesnaženosti okolja.  Raziskave kažejo, da je v razvitem svetu prizadeta že večina populacije, starejše od 30 let. Da je (za ženske) mera polna, se v življenju srečamo še z menopavzo, za kapljo čez rob pa poskrbi dejstvo, da se življenjska doba (žensk) daljša, kar pomeni (v primerjavi z letom 1900 ko je bila pričakovana starost žensk 47 let) 4 desetletja življenja po menopavzi! In ja, treba je poudariti, da visoka raven estrogena in težave z izločanjem tega hormona, tegob ne povzroča samo ženskam, pač pa tudi moškim. Zato je dobra presnova estrogena izrednega pomena!

Če imamo torej težave z neravnovesjem hormonov, hujšamo, a se ne moremo znebiti maščobe, če imamo težave z neredno menstruacijo in PMS, potem imam za vas rešitev. Imenuje se DIM-plus.

Gre za kapsule, ki vsebujejo boljšo biološko uporabnost diindolilmetana. Vsaka kapsula zagotavlja dosleden odmerek DIM-a, kar je izredno pomembno. Poleg tega DIM-plus vsebuje tudi vitamin E, kar pomeni dodatno podporo krvi in živcem.

Ta vsebina je objavljena v kategoriji Članki. Dodajte med priljubljene permalink.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja