Kako izboljšati spanje? (predavanje)

izboljšajte spanje, predavanje

Moderna družba je popolnoma spremenila naše spalne navade. Od umetne svetlobe, ekranov in ekrančkov, pa do potovanj čez časovne pasove, naš naravni bioritem je porušen in to se močno odraža na zdravju in počutju.

Pomanjkanje spanja ima danes že epidemiološke razsežnosti. Spanec krajši od 7 ur ni nič neobičajnega, hkrati pa pogosto potrebujemo več kot 10 minut, da zaspimo in se ponoči prebujamo ali moramo celo na stranišče.

Takšen spanec povzroča utrujenost, nihanje razpoloženja in celo depresijo, na fiziološki ravni pa moti regeneracijo telesa ter ruši hormonsko ravnovesje.

Uredite svojo spalno higieno, prilagodite prehrano ter bodite pravilno fizično aktivni in vaš spanec se bo izboljšal, z njim pa tudi vaše zdravje in počutje. Zbudite se spočiti in polni energije ter užijte vsak dan v popolnosti.

Kje in kdaj?

Predavanje bo v četrtek, 4.4.2019 ob 17. uri v prostorih BIO prodajalne Norma v Ljubljani.

Naslov: BIO prodajalna Norma, Gosposvetska cesta 6, 1000 Ljubljana

Več o dogodku: https://www.facebook.com/events/430215694212495/

PREDAVANJE JE BREZPLAČNO!

Na predavanju boste izvedeli:

  • Katere so najpogostejše motnje spanja in kaj so njihovi vzroki
  • Kako bi moral izgledati optimalni spanec
  • Katera hrana je najboljša za spanje in kdaj
  • Kako vkomponirati fizično aktivnost, ki bo podpirala vaše spanje
  • Kako uporabiti svetlobno terapijo za vzpostavitev cirkadianega ritma
  • Katera dopolnila vam lahko pomagajo bolje spati
  • Kako urediti spalnico
  • In še nekaj drobnih nasvetov za izboljšanje spanja

O predavatelju

Predaval bo Sandi Bitenc, strokovnjak funkcionalne medicine. Z njo se ukvarja že več kot 10 let. Študiral je na Univerzi za funkcionalno medicino v ZDA in se izobraževal pri priznanih strokovnjakih kot je Chris Kresser. Njegovo delo sestavlja pomoč pri sodobnih kroničnih boleznih, kjer medicinska pomoč ni učinkovita. Meni, da je ne-zdravje posledica neskladnosti okolja z našimi geni zato se pri zdravljenju osredotoča predvsem na dejavnike okolja kot so prehrana, fizična aktivnost, spanje, stres, strupi in podobno. Več o Sandiju si lahko preberete na www.sandibitenc.com in www.fmed.eu. V pomoč pri spanju in sproščanju priporoča tudi sprostitvene tehnike www.vdihni.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja