KRI in ŽELEZO

anemija, slabokrvnost

KRI

Če smo včeraj v središče postavili moške, je edino pravično, da enako storimo za ženske. Sicer je zapis v nadaljevanju primeren za oba spola ne glede na starost, a bomo vseeno dodali nekaj malega več za ženske. Govora bo železu in posledično temu o krvi.

Da je železo za naše telo (in seveda za kri) izrednega pomena, vemo. O tem ni potrebno pisati na dolgo in široko, se pa lahko malo razpišemo na temo POMANJKANJA ŽELEZA v krvi in zakaj je dobro, da (še posebej) ženske (tiste, ki imate močan menstrualni ciklus) uživate prehranski dodatek IronSorb.

Ko se srečamo s pomanjkanjem železa v krvi, govorimo o ANEMIJI oziroma SLABOKRVNOSTI. Osebe z anemijo pogosto občutijo nizke nivoje energije, šibkost, zadihanost, slabo kondicijo, zmedenost, vrtoglavico, žejo in bledikavost. Posledica anemije je lahko tudi debelost in težave pri hujšanju.

Z dodatki železa (kot je denimo IronSorb) lahko učinkovito dvignemo nivoje zalog tega minerala v telesu, s čimer poskrbimo za zadostno količino potrebnih hranil za izgradnjo hemoglobina.

In kaj ima močna menstruacija z anemijo?

Poenostavljeno zapisano je tako: močne menstruacije pomenijo izgubo velike količine krvi, kar pri mnogih ženskah povzroča še dodatne zdravstvene težave, kot so slabokrvnost, utrujenost in izčrpanost. Zato se IronSorb še toliko bolj priporoča. In da razjasnimo še to: KAJ POMENI MOČNA KRVAVITEV? Poznamo jo pod imenom MENORAGIJA. Gre za menstrualno krvavitev, ki traja več kot 10 dni in pri kateri ženske izgubimo vsaj 80 mililitrov krvi (ali povedano drugače: ženska v tem primeru običajno porabi več kot dva največja paketa vložkov, primernih za močnejše menstruacije).

In še nekaj na kratko o izdelku IronSorb. Ta vsebuje železo v obliki IPS (Iron Protein Succinylate – železo v beljakovinski matrici), kar pomeni, da gre za naravno obliko železa, ki smo ga vajeni absorbirat. IronSorb je oblikovan tako, da ne iritira želodca in prebavil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja