NOSEČNICE in PREHRANSKA DOPOLNILA

nosečnost in prehranska dopolnila

nosečnice… KJE STE? Danes zapis za vse, ki že (ali še boste) nestrpno čakate na to, da končno spoznate bitje, ki vam bo življenje obrnilo na glavo, predvsem pa na boljše. In da bo pot do tja lažja in brez nepotrebnih zapletov, se je ekipa FMED odločila, da danes pripravimo zapis o PREHRANSKIH DODATKIH ZA NOSEČNICE. Super, ne?

Ker gre za široko temo, smo se odločili za dve pomembni stvari: FOLAT in JOD.

FOLAT:

Folna kislina je sintezna oblika folata, folat pa je vitamin B9, ki je nujno potreben vitamin za številne procese v telesu. Njegova naloga je, da pomaga preprečiti številne bolezni in sindrome (Downov sindrom, krvni strdki, kronična utrujenost, depresija, migrene, kap, demenca, spontani splav, neplodnost in še in še in še). Če nosečnica ne zaužije dovolj folata dnevno, ima torej večje tveganje, da bo otrok imel okvaro nevralne cevi. Najbolj pogoste okvare nastanejo v prvih 28-ih dneh nosečnosti, kar pomeni, PO NAVADI ŠE PREDEN ŽENSKA SPLOH VE, DA JE NOSEČA. DA do tega ne bo prišlo, v trgovini FMED ponujamo optimizirani folat (boljšo obliko folne kisline) proizvajalca Doctor’s Best. Temu prehranskemu dodatku je dodan tudi vitamin C za dodatno stabilnost, hkrati pa je kot pomembna učinkovina dodan aktivni folat, ki je identičen folatu, ki ga proizvaja telo samo.

JOD:

Jod je mineral, je sestavni del hormonov ščitnice, ki skrbi za pravilno presnovo v telesu. Premalo joda v času nosečnosti, lahko vpšliva na otrokov ščitnico in razvoj možganov. Poleg tega se jod v nosečnosti povečano izloča, kar pomeni, da se poveča potreba po njem. Zagotovo ga bodoče mamice uživate z morskimi ribami in s pomočjo jodirane soli, a verjetno ne dovolj. Zato je treba jod telesu ponuditi tudi kot dodatek. In takšen prehranski dodatek najdete tudi pri nas. Imenuje se KELP. To je alga, ki velja za enega najbogatejših virov joda. Ta zelena superhrana je pri nas v obliki tablet, ki vsebujejo naravni jod, proizvajalca Now Foods.

Bodoče mamice… čestitke in kar se da prijetno nosečnost želimo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja