Novo – Liposomski vitamin C za otroke (dr. Mercola)

Liposomski vitamin c za otroke gripa prehlad

Dr. Mercola je eden najbolj znanih zdravnikov funkcionalne medicine v ZDA. Znan je po odličnih člankih, nasvetih in tudi prehranskih dopolnilih. Za svoja prehranska dopolnila trdi, da so takšne kvalitete, da bi vsa jemal sam ali pa jih priporočal svojim najbližjim.

Menim, da je njegov vitamin C eden najboljših na tržišču trenutno in ker imajo otroci posebne potrebe po vitaminih smo ob standardni izvedbi liposomskega vitamina C dodali še vitamin C za otroke.

Liposomski vitamin C za otroke

Vitamin C za otroke ima nekoliko nižji odmerek in predvsem je v manjših kapsulah, da jih otroci lažje pogoltnejo.

Prehransko dopolnilo je primerno za otroke od štirih let naprej, za mlajše pa lahko kapsulo tudi odprete in iz nje iztisnete vsebino vitamina C.

Kaj je liposomski vitamin C

Liposomski vitamin C je v bistvu klasičen, naravni vitamin C (askorbinska kislina), ki je objet z liposomom (maščobnim ovojem). To mu omogoča, da se absorbira na enak način kot maščobotopni vitamini.

Vitamin C je praviloma vodotopen vitamin in se zato absorbira preko portalnega sistema. Ta način absorpcije je težji in manj učinkovit, kar pride v krvni obtok pa mora najprej skozi jetra, ki takoj izločijo en del absorbiranih sestavin. Takšen vitamin C pogosto iritira prebavo in lahko povzroča drisko.

Liposomski vitamin C se absorbira enako kot maščobe, preko limfnega sistema. Na ta način prehaja enostavno in počasi iz črevesja v limfo s pomočjo pasivne difuzije, od tam pa direktno v centralni krvni obtok, ki se izogne prvemu pregledu jeter. S tem dobite v telo veliko več vitamina C, ga lažje dostavite v celice in manj obremenjujete prebavo.

Zakaj je Dr. Mercola vitamin C boljši?

Dr. Mercola proizvodni procesi so nadstandardni z redno kontrolo kvalitete. Na tržišču je danes veliko sumljivih liposomskih proizvodov, ki se delajo kar v »domačih laboratorijih«. Pri takšnih proizvodih nikdar ne morete vedeti ali je maščobna ovojnica resnično prekrila celoten vitamin C in tako lahko namesto liposomske oblike dobite dve ločeni sestavini (popolnoma navaden vitamin C in lecitin).

Dr. Mercola uporablja za liposom le sončnični lecitin, ki je veliko kvalitetnejši (in žal tudi dražji) od najpogosteje uporabljanega sojinega lecitina.

19,90 z DDV

Vitamin C v liposomski obliki, primeren za otroke.

-37%
15,90 9,99 z DDV

1000mg vitamina C v kombinaciji z bioflavonoidi in šipkom, ki simulirata naravni vnos vitamina C iz hrane. Odličen za normalno delovanje imunskega sistema, lepšo kožo, zdrave dlesni in boljšo absorpcijo železa iz hrane.

29,9069,50 z DDV

Ta vitamin C prihaja v liposomski obliki, kar pomeni, da se skoraj popolnoma absorbira, hkrati pa ga lahko (kljub visoki vsebnosti vitamina C na kapsulo) prav zaradi liposomske oblike oralno uživamo vsak dan ali celo večkrat na dan!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja