Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Dobrodošli v spletni trgovini Fmed.eu. S spletno stranjo upravlja podjetje Adrimax s.r.o, ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Za vse  uporabnike veljajo v nadaljevanju navedeni splošni pogoji, ki jih je potrebno upoštevati. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo. V primeru, da se z navedenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletno stran zapustite. Pridržujemo si  pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh fmed.eu kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Uporabnik je vsak, ki uporablja spletno trgovino: fmed.eu.
Podatki o ponudniku, so na voljo na povezavi: https://fmed.eu/pravne-informacije/

Cene in plačilni pogoji

Vse objavljene cene so v EUR in vsebujejo DDV. Cene  veljajo za nakup preko spletne trgovine fmed.eu in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

Načini plačila v spletni trgovini fmed.eu

Plačilo izbranega blaga je možno poravnati na tri načine:

 • plačilo po povzetju ob prevzemu pošiljke; kupec pri oddaji naročila izbere način plačila »po povzetju«. V trenutku sprejema naročila le-tega potrdimo pri čemer se pošlje status »v obdelavi«. V kolikor je izdelek na zalogi ga odpošljemo naslednji delovni dan (status »poslano«), v obratnem primeru se kupca obvesti po elektronski pošti oz. telefonu.

Dostava preko GLS ali DHL: Kupec plača blago ob prejemu pošiljke, kakor tudi strošek poštne nakaznice, poštnemu uslužbencu ali na pošti v primeru, da ste ob obisku dostavljavca pošiljke odsotni. Strošek poštne nakaznice oz. provizija se obračunava v spletni trgovini fmed.eu pred potrditvijo naročila.

 • plačilo po predračunu (po položnici BN02); kupec pri oddaji naročila izbere način »po predračunu«, pri čemer bo uporabnik na vpisani elektronski poštni naslov prejel  predračun, v obliki »pdf« priponke, v katerem so zajeti vsi podatki za plačilo, pri čemer se znesek nakupa preko banke ali spletne banke nakaže na transakcijski račun podjetja. Na osnovi predračuna lahko plača pravna ali fizična oseba. Javni zavodi morajo ob naročilu poslati naročilnico in so upravičeni do plačila v zakonskem roku. Za hitrejši postopek pošiljanja naročenih izdelkov prosimo, da se nam pošlje potrdilo o plačilu. Pri prevzemu pošiljke kupec do dostavljavca nima dodatnih stroškov.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru nas lahko kontaktirate na tel: +386 69 954 018  in si zagotovite ažurne informacije. Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija (seznam teh izdelkov določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje) in za tiste, za katere je bila dana prostovoljna garancija. V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva brezplačno odpravo napake. Če napake ni mogoče odpraviti ali je podjetje ne odpravi v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek.
Garancija ne pokriva:

 1. Normalne obrabe izdelka
 2. mehanskih poškodb (npr: poškodb povzročenih z ostrim predmetom, zvijanjem, stiskanjem, padci ipd.)
 3. napak ali škode povzročene z nepravilno uporabo izdelka, tj. z ravnanjem v nasprotju z navodili za uporabo proizvajalca
 4. napak zaradi dejavnikov, ki so izven razumnega dosega garanta
 5. ne pokriva napak, ki so nastale zaradi uporabe izdelka za drug namen od predvidenega, oziroma s strani tretje osebe
 6. garancija ne pokriva napak, ki so nastale zaradi povezovanja izdelka z nepravilno nameščeno ali okvarjeno dodatno opremo
 7. garancija ne velja če je bil izdelek izpostavljen mokroti, vlagi, ekstremnim toplotnim oziroma drugim pogojem okolja, hitrim spremembam teh pogojev, korozivnim vplivom, oksidaciji, razlitju hrane ali pijače ali vplivom kemičnih sredstev.
 8. garancija ne velja če je izdelek odpiral spreminjal ali popravljal kdorkoli drug razen pooblaščenega servisa
 9. garancija ne velja, če so bili spremenjeni ali popravljeni podatki na garancijskem listu ali računu

Stvarna napaka

Potrošnik (uporabnik) lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja iz naslova garancije ali iz naslova stvarne napake.
Reklamacijo iz naslova stvarne napake pa lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek (kar pomeni, da lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega ni bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se lahko odloči tudi v primeru, če ne želi uveljavljati garancije za izdelek, za katerega je bila dana garancija).
Napaka je stvarna:

 • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako na izdelku reklamira pri prodajalcu, in sicer v dveh mesecih od odkritja stvarne napake (za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema, pa prodajalec ne odgovarja več), ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora podjetje v enakem roku podati potrošniku pisen odgovor. Za uveljavitev stvarne napake morate poslati pisno zahtevo po elektronski pošti na info@fmed.eu.

Omejitev odgovornosti

Podjetje Adrimax s.r.o se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti  ažurnost, točnost in popolnost podatkov, objavljenih na tej spletni  strani. Prav tako si podjetje pridržuje pravico do spreminjanja vsebine spletne  strani brez predhodnega obvestila. Čeprav se podjetje trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Informiranje o izdelkih

Podjetje Adrimax s.r.o se po najboljših močeh trudi zagotoviti kvalitetne in strokovne informacije o izdelkih v ponudbi. Informacije na spletni strani fmed.eu niso zdravstveni nasveti ali kakršni koli nasveti s povezanega področja, vključujoč počutje, energijo, spanje ipd. Kupec se je dolžan sam informirati o učinkovanju kupljenega izdelka in njegovi primerni uporabi z zdravnikom, farmacevtom ali drugim strokovnjakom. Podjetje Adrimax s.r.o ne prevzema nobene odgovornosti za jemanje kupljenih prehranskih dodatkov. Podjetje Adrimax s.r.o prav tako ne jamči za verodostojnost in pravilnost podatkov zapisanih na spletnih straneh fmed.eu. Obiskovalec se je dolžan sam dodatno informirati o kupljenih izdelkih.

Postopek registracije uporabnikov

Strani spletne trgovine fmed.eu so na voljo tako registriranim uporabnikom, kakor tudi anonimnim obiskovalcem spletne trgovine. Vsak uporabnik pri brezplačni registraciji prejme svoje geslo. Vsak uporabnik zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom razpolagal izključno sam oz. njegov pooblaščenec.

Naročila in prednaročila

Možnost za oddajanje naročil je 24 ur na dan, vse dni v letu. Obdelava naročila se začne takoj po prejemu naročila preko nakupovalne košarice. Po opravljenem postopku nakupa bo uporabnik preko elektronske pošte prejel obvestilo o prejemu naročila z vsemi potrebnimi podatki o nakupu. Pri tem kupec mora biti pozoren na pravilen vnos podatkov. Kupec prejme elektronsko sporočilo tudi v trenutku odpreme blaga. Za zamude nastale s strani dostavnega podjetja ali za zamude dobaviteljev pri izdobavi izdelkov, ponudnik storitev ne odgovarja. Ko uporabnik odda naročilo se smatra da le-ta sprejema in se strinja z navedenimi splošnimi pogoji. Spletna trgovina fmed.eu ne nosi naknadne odgovornosti za primer, da ni v stanju dobaviti določenega artikla ali za primer zamude pri dobavi.
Postopek nakupa po korakih (sklenitev pogodbe) je dosegljiv na povezavi: https://www.fmed.eu/postopek-nakupa

Pravna podlaga

Katere piškotke lahko uporablja ta spletna stran

Ime piškotkaNamenTrajanje
__utmaZabeleži razlikovanje med uporabniki (sejami).2 leti
__utmbZabeleži novega uporabnika (sejo).30 minut
__utmzDoloča vir prometa ali oglaševalsko akcijo.6 mesecev
__utmcStatistika ogledov spletne strani.Seja
currencyBeleži izbrano valuto1 mesec
languageBeleži izbran jezik1 mesec
PHPSESSIDBeleži sejo obiska na straniSeja

Pravica do odstopa od pogodbe, vračilo izdelkov, vračilo vplačil

Uporabnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v  štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga, ponudniku preko elektronskega naslova info@fmed.eu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, katerega mora poravnati potrošnik v primeru odstopa od pogodbe, je strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Za odstop od pogodbe artiklov mora uporabnik poslati pisni zahtevek po elektronski pošti na naslov info@fmed.eu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži, katera mora biti nepoškodovana, v nasprotnem primeru se vračilo blaga zavrne. V primeru, da uporabnik naroči dva ali več izdelkov hkrati, ima le-ta pravico od odstopa od pogodbe tudi za posamezne izdelke. Ponudnik vrne celotno kupnino v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe, pri čemer se bo kupnina vrnila preko transakcije na uporabnikov TRR. Kupec mora blago vrniti na naslov podjetja Adrimax s.r.o. Če ponudnik zamudi z vračilom plačila, mora potrošniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu.
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Vračilo artiklov za pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja (enaki pogoji kot za fizične osebe, vendar brez možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh). Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da kupec prejme fizično poškodovan paket ali paket, ki kaže na znake odprtja, oz. paket z manjkajočo vsebino, je potrebno le-tega reklamirati pri dostavni službi, v enakem stanju kot je bil sprejet (ne da bi se pri tem karkoli dodajalo ali odstranjevalo) in sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi z izpolnitvijo reklamacijskega zapisnika. Skupaj z dostavno službo si bomo prizadevali, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Odprema, dostava in prevzem izdelkov

Izdelki bodo uporabniku dostavljeni preko izbrane dostavne službe v najkrajšem možnem času in sicer v roku od pet do deset delovnih dni.  V kolikor vam izdelka v tem času ne moremo dobaviti vas bomo o tem nemudoma obvestili po vašem vpisanem elektronskem poštnem naslovu oz. po telefonu. Izdelki na zalogi  bodo odposlani  še isti dan oz. najkasneje naslednji  dan po prejemu vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne izvajamo odpreme. V kolikor izdelka ni na zalogi oz., da iz kakršnihkoli razlogov ne moremo odpremiti naročenega izdelka vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času.

Dostava izdelkov preko GLS ali DHL:

V primeru, da ob obisku dostavljavca pošiljke ne boste dosegljivi, boste o dospeli pošti dobili obvestilo.  V tem primeru lahko naročen izdelek  prevzamete na svoji lokalni pošti v roku 15 dni. Odkupnino paketa ob dostavi plačate z gotovino poštarju. Prevzem je na osnovi identifikacijskega dokumenta mogoč izključno s strani tiste osebe, katere podatki (ime in priimek) so bili navedeni ob oddaji zahtevka za dostavo.
Če po 30 dneh od prejetega naročila ne prejmete naročenega blaga vam preko elektronskega naslova posredujemo sporočilo, v katerem lahko prekličete ali podaljšate naročilo, dokler izdelka ni na zalogi. Stroške pošiljanja poravna kupec in se zaračunajo po ceniku izbrane dostavne službe. Strošek pošiljanja se izračuna in doda znesku nakupa ob koncu naročila.

Arhiviranje pogodb

Vse sklenjene pogodbe med ponudnikom in kupcem so arhivirane na sedežu podjetja Adrimax s.r.o. Vsi računi bodo trajno shranjeni pri ponudniku. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@fmed.eu.

Avtorska zaščita

Vsebine na spletni strani fmed.eu so last podjetja Adrimax s.r.o. Vsakršno kopiranje, uporaba, objava, distribucija spletnih vsebin oz. posameznih delov le-teh, je brez pisnega dovoljenja podjetja Adrimax s.r.o, prepovedano.

Pritožbe in spori

Za morebitne pritožbe je kupcu na voljo elektronski naslov info@fmed.eu. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si po svojih najboljših močeh  prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V nasprotnem primeru bo reševanje sporov reševalo pristojno sodišče v Sofiji.

Pomoč in dodatna vprašanja

V primeru kakršnihkoli dodatnih informacij in vprašanj, ki se navezujejo na našo ponudbo ali uporabo spletne trgovine, nam pišite na info@fmed.eu.
Datum izdaje splošnih pogojev: 13. 6. 2019.

Pridružite se čakalni listi Ko bo izdelek prispel na zalogo, vas bomo obvestili. Spodaj pustite svoj veljaven e-poštni naslov.