PROBIOTIKI – najboljše darilo črevesju!

probiotiki ther biotic komplete

PROBIOTIKI (tudi kratkoročno uživanje) izboljšujejo tranzitni čas v črevesju.

Tako razkriva najnovejša meta-analiza, ki je z ugotovitvijo poskrbela za dobro novico (še posebej) za vse tiste, ki imate težave z zaprtjem.

Raziskovalci so analizirali 15 naključnih, nadzorovanih preizkušanj, ki so vključevale 675 odraslih oseb. Te so bile razdeljene v skupine: brez težav, sindrom razdražljivega črevesja – IBS ali samo zaprtje. V poskusih so raziskovali, kakšen vpliv imajo probiotični dodatki. Subjekti so probiotike uživali od 10 do 28 dni, najpogosteje testirani je bil probiotični izdelek.

V primerjavi s kontrolno skupino je bilo ugotovljeno, da je probiotično dopolnilo k prehrani zmerno učinkovito pri zniževanju tranzitnega časa v črevesju. Bistveno večji je bil učinek pri udeležencih z zaprtjem. Dodatno je raziskava pokazala, da imajo probiotiki višje kakovosti (v primerjavi s tistimi nižje kakovosti) večji pozitivni učinek na tranzitni čas v črevesju. Ta se je občutno izboljšal pri starejših, tistih z večjim indeksom telesne mase in pri ženskah. Največji učinek je imel probiotik BIFIDOBACTERIUM LACTIS.

Te vsebujejo tudi trije izdelki, ki jih najdete na policah trgovine FMED na Pobrežju oziroma tudi na spletni strani: www.fmed.eu in sicer:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja