PROSTATA

prostata

PROSTATA

V današnjem zapisu boste v središču SAMO MOŠKI.. beseda bo namreč tekla o PROSTATI.. to je kot oreh velika žleza, ki jo imate samo moški in se nahaja tik pod mehurjem oziroma med korenom penisa in anusa. In ja, to je tisti del vašega telesa, ki je izredno na udaru, ko je govora o raku. Ne vem, če veste, ampak vsako leto je (samo v Veliki Britaniji) 35 TISOČ MOŠKIH soočenih z diagnozo: rak prostate. S tem je ta rak najbolj pogost rak pri moških.

Tudi podatki za Slovenijo niso rožnati – rak prostate je namreč drugi najpogostejši rak pri moških v Sloveniji in tudi v Evropi. Obolevnost za rakom prostate pri nas in v svetu raste. V Sloveniji je bilo leta 2007 več kot 800 novo odkritih bolnikov z rakom prostate.

Preventiva je tako IZREDNEGA POMENA!

Del preventive je (poleg gibanja in odpovedovanja alkoholu in sladkim pijačam) gotovo uživanje veliko sadja in zelenjave. Pomembne so še posebej tiste skupine, ki veljajo za močan antioksidant – kot je denimo paradižnik. Zanimiv je podatek, da za rakom prostate najredkeje zbolijo »mediteranski moški« torej tisti, ki živijo in se prehranjujejo s tako imenovano mediteransko kuhinjo (ta je bogata s sadjem, zelenjavo, česnom, olivnim oljem, ribami in paradižnikom).

Paradižnik ima res pomembno vlogo – vsebuje namreč likopen, najmočnejši naravni antioksidant, ki paradižniku daje izrazito rdečo barvo. Če ga ne zaužijete dovolj, če vaša prehrana ni ravno »mediteransko« naravnana, lahko likopen telesu omogočite s pomočjo prehranskega dodatka PROSTATE OPTIMIZER.

Gre za izdelek znamke Jarrow Formulas, čigar mehke kapsule so bogate z likopenom, vitaminom D3, ribjim oljem in še nekaterimi drugimi izvlečki (kot je denimo izvleček grmičaste palme) in s tem zagotavljajo odličen vir prepotrebnih sestavin. Izdelek tudi pomaga pri regeneraciji celic.

Če želite že danes zaščititi vašo prostato, nas obiščite v trgovini FMED (Ob kanalu 16D) ali kliknite na povezavo:     ki vas bo pripeljala do naše spletne trgovine.

Ne pozabite – samo eno telo imamo, pazimo nanj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja