THEA riziko za bolezni ščitnice

ščitnica thea vprašalnik riziko hashimoto tsh

THEA vprašalnik analizira vaš riziko za obolenja ščitnice v prihodnjih petih letih. Vprašalnik je bil sestavljen na podlagi THEA študije (THyroid Events Amsterdam).

Večina bolezni ščitnice v sodobnem svetu je avtoimune narave. Dve najbolj poznani bolezni ščitnice sta Hashimotov tiroiditis ter Basedova (Gravesova) bolezen. Pri prvi gre za upočasnjeno delovanje ščitnici, medtem ko je druga povezana primarno s prekomernim izločanjem ščitničnih hormonov.

Kljub temu ima skupni dejavnik in to je imunski sistem, s tem pa tudi močno povezavo z genskim zapisom. Čeprav je povezava z geni močna pa to ne pomeni, da ne morete učinkovito delovati preventivno proti težavam s ščitnico v prihodnosti.

Vprašalnik uporablja dva specifična markerja za ščitnico, TSH ter protitelesa na TPO (thyroid peroxidase) ter vašo družinsko anamnezo, torej pojavnost težav s ščitnico v vaši družini in vas na podlagi tega določi vaš riziko, da boste v prihodnjih petih letih zboleli za eno ob oblik bolezni ščitnice.

Če vas zanima vaš osebni riziko, izpolnite spodnji obrazec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pridružite se čakalni listi Ko bo izdelek prispel na zalogo, vas bomo obvestili. Spodaj pustite svoj veljaven e-poštni naslov.